søndag 31. juli 2011

Innvielse av naustet

Naustet ble behørlig innviet i går kveld med god mat og drikke og trivelig selskap.  Redningsbøya kom på plass……og baccalaoen smakte fortreffelig.

IMGP3174

Her ser dere benkene til bordet; litt vinkel på setet på begge kanter gjør at de er virkelig gode å sitte på……rompa faller på plass:O)

IMGP3171

Kjøkkenbenken er ferdig, kanskje blir det nedfelt en vask; vi har ikke vann, men strøm.

Innvielse naust

Bål ble brent og lys ble tent…… og nettene har blitt merkbart mørkere.

Innvielse naust-1

I morgen skriver vi august, og jeg venter fremdeles på sommeren……det blir kanskje “an indian summer” i år??

 

Klem fra tovepia………………………..som skal nyte ferielivet litt til;)

fredag 29. juli 2011

På klippfisk-handel

I morgen kveld skal vi innvie naustet med Baccalao på menyen, så da gjelder det å få tak i gode råvarer.

IMGP3159IMGP3160

Her vi oppholder oss er Tustna et naturlig sted å dra, så i dag dro vi dit i duskregnet, for sommeren lar virkelig vente på seg. Der er det en fiskeindustri som heter Strømsholm og som leverer de beste varer til en god penge……den største utgiften er faktisk bomavgifta på Tustna som koster 105 kr hver vei!! Vi fikk det vi lette etter…….

IMGP3158 

…….. og i tillegg en flott steinbit; det måltidet gleder jeg meg til!!

IMGP3162

Herlig lukt av fisk, og trivelige folk som jobber der. Kjenner dere fiskelukta??

Handy skal kokkelere, jeg skal bake og pynte:O)

IMGP3157 

 

Klem fra tovepia…………………….som ønsker alle ei god og fredelig helg!

torsdag 28. juli 2011

Naustet tar form

Naustet er ferdig utvendig og begynner å ta form innvendig.

IMGP3156

Handy har snekret bordet samt en arbeidsbenk, i tillegg blir det en kjøkkenbenk i bakre hjørne som ennå ikke er ferdig. To benker skal stå på hver side av bordet (de ble ferdige i går kveld etter at jeg tok bilder, så det kommer nok et innlegg til;)).

IMGP3150 IMGP3152

Vi har kjøpt to kurvstoler på Ikea, så disse skal vi sitte i når vi skal nyte sola gå ned i havet;) Foreløpig står de i et hjørne hvor Handy har gjort det litt hjemmekoselig:O)

IMGP3149

Vi er 4 familier som har satt opp 4 naust, hvor to og to henger sammen. De er satt opp av malmfuru og skal ikke males eller beises, men grånes naturlig.

IMGP3145

Her har vi også badetrapp:)…mon tro om jeg får tatt et bad:O)

IMGP3101

Brygge og flytebrygge er på plass, båten ligger klar, så her skal det bli herlig å nyte sjølivet.

IMGP3139

Mye arbeid gjenstår, men nå ser jeg konturene av et koselig sted……og hvor det faktisk skal stå en robåt på vinters tid!!

Klem fra tovepia……………………………..som nyter en regnfri dag;)

tirsdag 26. juli 2011

På’n igjen….

….og ganske matt og trist etter de tragiske hendelser som har skjedd. Alle mine tanker går til de som er direkte berørt av tragedien i Oslo og på Utøya.

IMGP3103

Her har 4 voksne og 4 barn forlatt hytta, så her råder stillheten etter trivelige dager sammen, så nå er jeg klar for malingsarbeid. Jeg har fått tak i 3 tromler i 3 størrelser. Den minste skal fungere som pidestall til en blomst..her sammen med kurva til vinballongen….

IMGP3112

…...den mellomste skal være bord til de små…

IMGP3123

…og den store skal bli en del av ei sittegruppe. Den har jeg satt hjul på, slik Grethe har gjort;)

IMGP3126

Håper å få malt dem alle i sommer, i hvertfall de to minste, og i første omgang får de noen strøk med hvit Drygolin Extreme oljemaling, for det er det jeg har stående, men kanskje blir de blå med tiden;)

Klem fra tovepia………………….som ikke skal kjede seg;)

onsdag 20. juli 2011

Sommerens strikkeprosjekt

Hvert år har jeg et eget sommerprosjekt. De siste årene har det vært diverse jakker, men i år skal jeg slå til med denne.

image

Modellen er strikket i Drops Bomull-Lin, et garn jeg aldri har prøvd før. Kjolen ser jo nydelig ut, men det gjenstår å se hvordan den blir på meg:O) Har en følelse av at jeg kanskje burde ha løpt i de sanddynene på forhånd…..

IMGP3018

Garnet er kjøpt inn, så jeg skal strikke den i lyst grått, tror det blir flotters;)

Her er det stinn brakke, den kongelige familie er samlet på hytta noen dager, så jeg er og blir noe fraværende:) …..men plutselig tilbake;)

Kos dokker videre mot helg!!!

Klem fra tovepia……………………………..alias Mossan;)

søndag 17. juli 2011

Bønder i byen

Det er hva vi var i dag:) Utrolig koselig å besøke et sted hvor vi kan møte både gris, ku, hest, sau, geit, høner og kaniner m.m.. I Trondheim har vi Voll 4 H gård som har alle disse dyrene, og det er et trivelig sted å besøke med de små. De har forskjellige aktiviteter alt ettersom årstid og gruppebesøk, men vi stakk bare innom på en åpen søndag;)

Sola skinte, tempen var varm, og dyrene var godt vant til besøkende barn;) Både små og store koste seg; anbefaler alle på Trondheimsbesøk med små barn et besøk der.
Jeg blir litt av og på denne uka grunnet små og viktige prioriteringer;)

Klem fra tovepia…………………..som ønsker alle ei god juliuke!

fredag 15. juli 2011

Bestefartrøye

Denne genseren er strikket fra boka “Strikk til nøstebarn”, og det var en grei modell å strikke når jeg først fant ut av størrelsen.

IMGP3038

Jeg har strikket med Drops Alpakka, og jeg trodde det hadde samme strikkefasthet som anbefalt garn i mønsteret, så jeg satte først i gang med str 4 år. Den kunne Prins I hatt på seg til konfirmasjonen;O) Da var det bare å rekke opp og begynne med str 2 år. Mønsteret er godt forklart og enkelt. Godt å strikke knappestolpene samtidig med bolen.

IMGP3043

I år blir det varme sommergaver fra Mossan til de to største, men hvorfor ikke:O)

IMGP3036

Da er jeg igang med str 1 år til småprinsene i en litt lysere blåfarge; men da tenker jeg at jeg er fornøyd; for litt kjedelig strikking;)

IMGP3042

Her fylles huset med den kongelige familie i løpet av helga, så jeg blir nok litt opptatt med noen go’inger……og sannelig skal jeg kose meg:)

Klem fra tovepia……………….som ønsker alle ei riktig god helg!!

torsdag 14. juli 2011

Yr.no versus Storm.no….rusty business

Jeg er over middels opptatt av været; det er det vel ingen som betviler:) Jeg går alltid inn på Yr.no for å sjekke langtidsvarsel og time-for-time-varsel. By the way, the sun is shining today:O))

IMGP2917

I går da det regnet som verst med 8 grader, så hadde Yr.no sol og 14 grader over Trondheim og 0 mm nedbør…

image

…..ble jo litt irritert da, så jeg gikk til Storm.no. Der sa de det var overskyet, 13  grader, ……føles som 9 grader… hallooo!!…men de var også sparsom med nedbøren!!

Klokken Været Temp. Føles som Nedbør Vind Tekstvarsel Luftfuktighet Lufttrykk Tordenfare

Kl 13 - 19 13°       9°              0.3mm 5 m/s Skyet/ Lett bris fra nordvest 65% 1020

Kl 19 - 01 11°      7°              0.0mm 3 m/s Skyet/ Svak vind fra nordvest 72% 1020

 

IMGP2916

Dette var sannelig interessant….nesten som Leif Juster sine ord “..mot normalt…”.

Klem fra tovepia………………som bare må ta det på feelingen:O)

onsdag 13. juli 2011

I love it!!

Jeg var så heldig å vinne en premie hos Line Cathrin med bloggen  Shabbylishious for en tid tilbake, og se hva jeg fikk; de nydeligste blondebånd med stretch, så disse kan jeg bruke til alt fra armbånd til pynt på lys…. Hun lager så mye lekkert med blonder (som hun også selger), samtidig har hun en blogg med masse herlig inspirasjon både når det gjelder hus og hage.

IMGP3005 IMGP3006

Ikke nok med det, hos Marianne med bloggen Cosmos vant jeg Durance sitt skyllemiddel, nyydelig lavendelduft! På hytta har jeg ikke tørketrommel, og der er det et must med skyllemiddel på en håndklesvask, så dette var midt i blinken! Besøk Mariannes koselige blogg med de nydeligste bilder av interiør og hage.

IMGP3016

Til tross for 8 grader og regn kom jeg i sommerstemning av dette, så jeg fant ut at jeg ville vise dere skjørtet som jeg laget for flere år siden. Egner seg godt til støveletter/støvler og en stor og varm og fargerik genser:O)

IMGP3010

Et gammelt dongeryskjørt ble klippet av og påspleiset stoff fra et fotsidt blomsterskjørt jeg hadde, og dermed fikk jeg et skikkelig gladskjørt;)

Ønsker alle fargerike sommerdager!!

Klem fra tovepia……………….som følger spent med på yr.no;)

tirsdag 12. juli 2011

Ka du mein?

I går hadde vi oppimot 30 graders varme, idag har vi 10 grader, regn og vind!

IMGP2993

Det går an å bli både værsjuk og ustabil av slike svingninga!

Klem fra tovepia……………………..som er skapt for 20 grader;)

søndag 10. juli 2011

Ai, ai kæpt’n!

Slik kan vel helga oppsummeres:O) Prins-I har ført “skuta”, jeg har adlydt ordre:)
IMGP2984
Vi har hatt ei herlig helg med godt vær og med Prins-I og Prins-III samt datter på hytta. Vi har fått Prins-III’s første smil, og størsteprinsen går i Handy’s fotspor og skulle helst ha sovet med hammeren, men vi fikk byttet den mot tommestokken før han falt til ro;)
IMGP3004
Det krever sin Mossan å passe på en spretten 2-åring ved vannet, og naustet er et eldorado for en nysgjerrig guttepjokk;) Vi var på båttur og prøvde fiskelykken, men den gang ei, selv om Prinsen gjerne så for seg en delfin;)
i naustet
Jeg nyter i skrivende stund 24 varme grader, måtte vi alle få ei flott sommeruke!
Klem fra tovepia……………………som faktisk  har hvilt strikkemusklene denne helga!!

torsdag 7. juli 2011

Kariusskjerf i Wollmeise

Sannelig ble det et bilde av meg selv idag også:O)….tror det må skyldes et latent/udefinert behov og ønske om en kjendisstatus:O))..og her så jeg nesten sprek ut, så kanskje det må forstørres og henges på veggen???………..men noen husker sikkert denne tunikaen……

IMGP2782

…………….her fikk jeg garn til overs, så det ble et Kariusskjerf. Det har stort sett blitt strikket til og fra hytta i bil. Jeg liker disse skjerfene som man tuller rundt halsen.

IMGP2968

Enkelt å strikke, men utrolig kjedelig å strikke…. Dette tror jeg er det 4. skjerfet jeg strikker, og noen vil kanskje si; Hvorfor ikke strikke et sjal av det flotte garnet?....men sannheten er at jeg ikke bruker sjal; har strikket et, se HER, og det har ennå ikke vært i bruk…

IMGP2965

….derfor blir det Karius:) Lurer du på oppskrifta? Den finner du HER;)

IMGP2960

Som dere ser er puslingene mine snart i full blomst;)….da kom lyn og torden hit;)

Klem fra tovepia…………………..som ønsker alle en god ferd mot helg;)

onsdag 6. juli 2011

Naust-teppe på gang

Vet ikke om det finnes et slikt ord som naust-teppe, men noe kalles jo senge-teppe, så jeg regner med jeg kommer unna med det, for det skal ligge i naustet:)

IMGP2969

Det skal varme mine bein når jeg sitter i døråpningen og ser på solnedgangen….en hyppig foreteelse, regner jeg med;=) Det begynte som et restegarn teppe….farlig, farlig….og jeg så jo snart at jeg ville ha en lys look, så det lyse garnet er kjøpt til (Mor Aase sitt ullgarn). Jeg bruker kun ullgarn (ikke superwash).

IMGP2970

I tillegg ser jeg at rutene med rød og grønn ikke er meg, så hvis de settes inn i teppet, blir det i et hjørne til skrekk og advarsel:O)

IMGP2971

Sola skinner over Trondheim by, jeg er sååå fornøyd, jeg ser ikke en sky!!

Klem fra tovepia……………………….som ønsker alle en varm kveld;)

mandag 4. juli 2011

Sommergenser i Hifa Luxor Bomullsgarn

Denne genseren ble bare strikket fordi jeg fant 2 hesper blått og 1 hespe rosa i tilbudskurva. Jeg la opp 200 masker, strikket til ønsket lengde, felte 10 m i hver side. La opp 85 masker til hvert erme, strikket vrangbord og noen omganger til og satte ermene inn på bolen (etter å ha felt 10 m under hver). Raglanfelling;)..du må være strikker for å forstå dette:O)

IMGP2947

Jeg har aldri strikket av garnet før, men det var et nydelig bomullsgarn. Jeg var også usikker på garnmengden, så her har jeg gått matematisk til verk; bortsett fra vrangbordene, er det halvparten så mange omganger i de rosa stripene som i de blå….en helt grei genser til dongerybuksa;)

Hifagenser

Fotoshoot!! Direkte komikveld når Handy står bak kamera og jeg liksom skal posere:O)….her var det mange komiske bilder som ikke var bloggbare:O)

IMGP2950

…...som dere ser, det regner i Trondheim……..til en forandring:O)

Klem fra tovepia……………………..som er klar for en sommer;)