tirsdag 29. juni 2010

Sommertopp

Denne toppen heklet jeg for mange år siden, men den har vært for kort. Det var  greit å vise magen den gang jeg heklet den, men akk, den tid er forbi:D
DSC05538
Så da jeg fant den igjen her forleden, bestemte jeg meg for å forlenge den. Den fikk noen ekstra omganger med staver nederst, så nå er lengden perfekt!
DSC05539
Problemet nå er at den er for trang (les: avslørende), så det betyr vel at jeg er noen cm for kort også, ikke sant??
DSC05542
Garnet er Mandarin petit, og mønsteret fant jeg i et KK fra 2003, den gang jeg var passe lang;)
DSC05543
For lang eller for kort, kos dere masse resten av juni måned!!
Klem fra tovepia…………….som har krympet på lengden;)

søndag 27. juni 2010

Pute til oldemorteppet

Det ble selvfølgelig garnrester etter at teppet var ferdig…….

DSC05318

………..så det måtte bli en pute også. Den ene sida fikk svart garn………

DSC05467

………..men den andre fikk det ikke, for da var jeg gått tom for den fargen;)

DSC05494

Men det kan jo være greit å ha en vinter – og en sommerside;)

I dag skinner faktisk sola glimtvis, og vi har 11 grader. Jeg sitter ute, for det gjør vi nemlig i Midt-norge når sola skinner, men vi får aldri kledd av oss ulljakka denne sommeren, så vinterhudfargen slipper liksom ikke taket;)

DSC05528

Ønsker dere alle solrike dager!

Klem fra tovepia………………….som er blek, men fattet;)

fredag 25. juni 2010

Innimellom bygene….

…..er det faktisk godt å gå seg en tur. Når temperaturen også viser 11 grader, så er man ihvertfall ikke svett i utgangspunktet;) Jeg befinner meg i hyttelandet, og en tur til og fra brua tar akkurat en time med jevn gange, og da er jeg godt fornøyd med meg selv etterpå.

DSC05508

Den timen var fullstendig nedbørsfri, men idet jeg entret platten her ute, så åpnet himmelen seg igjen. Jeg tømte en blomsterkrukke da jeg kom hjem, og det har ihvertfall falt 100 mm nedbør siste døgn.

DSC05518

Jeg tror vi i midtnorge snart får svømmehud mellom tærne, men det kan jo komme godt med når/hvis badesesongen starter;)

DSC05521

Bildene ble tatt på turen, og den lille søte er naboens hund;)

DSC05513

Da er fredagskvelden innen rekkevidde, og jeg skal stikke hodet inn i kjøleskapet og se hva det kan by på av middagsmat;) Kanskje handyman lager noe godt?

Ha ei koselig helg!!

Klem fra tovepia…………………..som foretrekker enkel servering;)

torsdag 24. juni 2010

Vel overstått St.Hansfeiring

Da er jeg hjemme igjen etter koselig feiring på Uthaug. Været ble flott, så vi kunne faktisk være ute hele dagen, og til opplysning; hekling i sol gir rød nese;) Majoren fikk meg med på tur……

DSC05488

……… og fotomotivene er mange.

DSC05479

Savnet av et ordentlig kamera begynner å bli stooort.

DSC05477

Bålet ble tent mot kvelden, riktignok litt vel mye røyk, men vindretningen var god;)

DSC05487

Solnedgangen er utrolig fin der ute, dette ble tatt nærmere midnatt i går.

DSC05489

Da sier yr.no at vi må være fornøyde med dagen igår, for i helga skal det bøtte ned igjen;)

Ha en god ferd mot helg!!!

Klem fra tovepia…………………………som pakker veska igjen;)

tirsdag 22. juni 2010

Småting, småting….

Helga som var, ble ei skikkelig innehelg med regn og stiv kuling. Vannet flommet over jordene rundt hytta, så inneaktiviteter ble prioritert;) Holder på med en jakke til meg selv, men må ta pauser innimellom med småprosjekter.

DSC05455

Har sett vimpelproduksjonen her inne, så dette prøvde jeg meg på;)

DSC05443

Det er ikke min greie innendørs, men ute skal det få pryde fiskekassen jeg har på veggen……jeg er trofast mot mine farger;)

DSC05440

Det ble noen rester etter denne……

DSC05457

……. så en lue ble det også, og det er det dessverre nesten bruk for i dette været.

DSC05419

Et nytt Zaloflasketrekk i lilla så også dagens lys, så det kan se ut som adventsstemningen og vinterfølelsen går hånd i hånd med håpet om sommer;) Flere trekk finner du HER.

DSC05452

Da er St.Hans like om hjørnet og sola snudde igår. Skal prøve å holde humøret oppe og håpe på at sommeren kommer i år også, men jeg sliter for øyeblikket;)

Kos dere St. Hans – aften!! Jeg tar med min gamle mor og drar til Uthaug. Der satser jeg på at min søster fyrer opp grillhytta, og at vinden ikke blåser oss på havet:O)

Klem fra tovepia……………som er mektig lei sommerværet så langt!!!

søndag 20. juni 2010

Jeg gnistrer….

…..og det er et problem. Hver gang jeg går ut av bilen er det direkte ubehagelig. Jeg har vært slik i flere år, men det har tiltatt i styrke.

DSC05426

Av og til skjer det samme når jeg tar i et vanlig dørhåndtak, for ikke å snakke om når jeg f.eks. betaler med penger i en butikk og leverer disse til den bak disken. Vanligvis skjer det ingenting, andre ganger smeller det:O)

DSC05427

Det gjør jo  ikke vondt, men det er faktisk ganske ubehagelig. Jeg vet jo at det er statisk elektrisitet, og at kunstige stoffer i klær og bilseter gjør vondt verre. Men jeg tror det må være forskjeller ute og går blant folk; noen gnistrer mer enn andre.

DSC05428

Min far hadde samme problem og hadde funnet måter å gå ut av bilen på; han lot bilnøkkelen berøre døra før han gikk ut av bilen. Av og til går jeg ut av bilen med hendene nærmest over hodet:O) Mon tro hva folk tenker;)

DSC05434

Skulle jeg skrive en hovedoppgave innenfor et eller annet felt, ville dette være et av mine tema: Under like omstendigheter, hvorfor gnistrer noen mer enn andre?

Ønsker alle ei gnistrende god uke!!  

Bildene er tatt i sommerværet i midtnorge i helga: regn og flom og sterk kuling;)

Klem fra tovepia …..som lurer på om hun er utladet eller oppladet; positiv eller negativ;)

fredag 18. juni 2010

Jeg vil ha en blå ballong….

………en sånn derre vinballong…

DSC05376

I gamle dager satte vi vin selv av bær og frukt, men den tid er over;) ….…men vinballongen må jo ha et liv allikevel. Denne ideen fikk jeg fra ukeadressa i en artikkel der de fornyet en terrasse og hos Synnøves heim.

DSC05383

Jeg har 3 vinballonger, så to har jeg beholdt hjemme, og en er plassert på hytta.  Viser her de jeg har hjemme. Kurvene/stativene er kjempefine som blomsterbord, og de skal jeg ikke male, de er fine som de er med sine rustne bånd;) Denne står på terrassen, og her skal leveggen males hvit…..et av sommerens mange prosjekter;)

DSC05348

Jeg har hatt vann og en flaske blå konditorfarge i ballongene. Ballongene er på 30 liter. Jeg må få tak i korker, for jeg ønsker jo verken at de fylles med regn eller rusk og rask;)

DSC05412

Jeg synes de ble et blikkfang, og i det bedet som denne står ved, er det lite farger, mest vintergrønt. I tillegg står den og pryder trappa opp mot inngangen;)

Da er det helg igjen, så kos dere maksimalt!!

Klem fra tovepia………………….som synes blått er flott;)

torsdag 17. juni 2010

For 33 år siden….

….ble denne jenta født en varm sommerdag. Utrolig hvor fort tida går. Jeg har riktignok ikke følelsen av at det skjedde i går, men allikevel;)

DSC05401

Rart dette med ungene dine, de er litt små hele livet, selv om de også er kommet i voksenalderen;) Pannehåret ble klippet hjemme den gangen, men se så søt hun er!!

DSC05403

Hun bor med mann og prinsesse i Langhus i Ski kommune (og har gått fra søt til vakker)…….og det er jo slik at jeg helst skulle hatt dem i nabohuset;)

Gratulerer med dagen, lille “neni”, og masse klemmer fra oss her!!

Gleder meg virkelig til noen dager sammen i sommer!

Klem fra tovepia………….som mimrer tilbake i tid;)

tirsdag 15. juni 2010

Gammel lampe ble faktisk ny…

…..men jeg var lenge spent på resultatet. Da vi tømte hus for litt tid tilbake, var det ingen som ville ha denne lampa, og den var slett ikke i mine farger. Skikkelig 60-70-talls…og brun;)

DSC04963 DSC04964

Allikevel hadde jeg vondt for å kvitte meg med den; jeg likte foten, og der så jeg muligheter, men ville jeg finne en skjerm? Det er ikke enkelt i dag hvor de fleste lamper selges med skjerm, og løse skjermer er litt mangelvare. I tillegg var det et eget skjerm – og lyspæreopplegg på lampa som måtte skiftes.

DSC05345 DSC05344

Jeg fikk kjøpt en ny lyspæreholder og skjermen i sølvfarge fant jeg til halv pris.

Handyman skiftet ledning og lyspæreholder’n, og jeg sprayet foten med svart, blank spraylakk kjøpt på Obs!bygg. Jeg ble faktisk godt fornøyd med resultatet…..

DSC05342

….. den står supert til min sorte skinnsofa, så nå går jeg lysere tider i møte;) 

GODE og LYSE soldager ønskes dere alle!!

Klem fra tovepia………som nå gjerne skulle sett sol-lyset;)

 

søndag 13. juni 2010

Drops 91-19

Takket være ei helg med 10 grader og regn, fikk jeg gjort ferdig denne genseren som har ligget en stund.

DSC05375

Egentlig er det en genser du blir fort ferdig med, men av ukjente grunner stoppet det opp på enkelte partier;)

DSC05372

Garnet er Eskimo, og den er heklet i dobbelstaver med strikket vrangbord. Jeg ble kjempefornøyd for den passet perfekt, og det er alltid spenningen når man strikker til seg selv. Mønsteret finner du HER.

DSC05371

Det verste er at det ser ut til at jeg får bruk for den i nærmeste framtid, og det liker jeg ikke tanken på. Den burde vært lagt til side til høst - og vinterhalvåret;)

Men ikke noe å gjøre med det, så jeg får bare være glad jeg har denne i sommerkolleksjonen:)

DSC05373

Ha en god ukestart alle sammen!

Klem fra tovepia………………….som gleder seg til sommeren;)

fredag 11. juni 2010

Grytekluter…

……eller grove grillkluter;) Strikkebesta utfordret meg til å lage grytekluter og lage et innlegg om temaet. Jeg tar normalt ikke utfordringer, og denne følger jeg heller ikke til punkt og prikke, men utfordringen var artig;)

DSC05355

Jeg har problemer med den delen der utfordringen skal sendes videre…og jeg følger ikke alle oppfordringer som fulgte med denne. Det er Ane med bloggen Hagebø som har satt igang for å se hvor mange kluter som blir heklet/strikket, og det kan jo bli spennende;)

DSC05358

Disse er for alle nybegynnere som har lyst å prøve toving. Legg opp 40 m med Cortina soft og strikk riller (rett alle omganger) til du har et kvadrat. Jeg heklet på en hempe før toving. Toves på 40 grader i maskin. Skikkelig tykke og kraftige, ikke så pene og søte, men praktisk til sin bruk.

DSC05356

De henger ute over grillen på hytta, så jeg håper de blir flittig brukt i sommer;) Kikket forresten i skuffa mi før jeg begynte å strikke…det er ikke nøden som gjør at jeg har strikket et par til:O)

DSC05175

Det ble et gryteunderlag også, for her gjelder det å bruke alle rester av garn;) Plantene dere ser er mine selvsådde margueritter som er godt igang;)

DSC05357

Da er sola borte for denne gang……..igjen, men vi fikk to gode dager!!

Kos dokker i helga, ute eller inne foran peisen!!

Klem fra tovepia……………som sitter foran peisen;)

torsdag 10. juni 2010

Snakk om flaks…

Idag var jeg på posten og hentet en pakke. Jeg hadde nemlig vært så heldig å vinne på en give-away hos Monica med bloggen monsol-monsol.

DSC05328

Enn å vinne alt dette garnet!!! Det er 30 % ull, 50 % akryl og 20 % alpakka; hvor heldig går det an å bli?? Ikke nok med det; inni pakken lå en overraskelsespakke….

DSC05326 DSC05329

…..et lekkert telysoppheng! Koselig kort fulgte med;)

DSC05331

Monica har en blogg med masse kreative ideer og prosjekter. Ta en tur innom å se på hennes støpte lysetaker for te-lys, tøffe! Tusen takk, Monica for en alle tiders gave!!!

2 dager med sol i Trondheim…….

Ha en god ferd mot helg!!

 Klem fra tovepia……………en heldiggris;)